Bikeline

De bekende blauwe fietsgidsen in de serie Bikeline van de Oostenrijkse uitgever Esterbauer maken het mogelijk om heel eenvoudig een meerdaagse fietsvakantie te ondernemen.

Gidsen en kaarten voor een zorgeloze fietsvakantie

De gidsen van Bikeline hebben hun ontstaan te danken aan een Weense fietsactiegroep. Sinds 1987 zijn er honderden gidsen en kaarten verschenen van vele meerdaagse fietsroutes in Europa. De meeste routes zijn in Duitsland en Oostenrijk te vinden, maar ook routes in de landen daaromheen zijn als Bikeline te verkrijgen.

De meeste fietsgidsen van Bikeline zijn in het Duits verschenen. Er zijn echter ook enkele populaire routes in het Engels en zelfs in het Nederlands vertaald.

Fietsen langs rivieren

Veel routes van Bikeline hebben met elkaar gemeen dat ze de loop van één of meer rivieren of kanalen volgen. Deze routes zijn voor iedereen goed behapbaar, aangezien er vooral stroomafwaarts (en dus heuvelafwaarts) gereden wordt. Bovendien zijn er vaak aangename autovrije wegen of fietspaden langs rivieren te vinden, waar de routes dankbaar gebruik van maken. Populaire routes in dit genre zijn de Rijnroute, de Maasroute en de Elberoute

EuroVélo

In het assortiment van Bikeline zijn meerdere EuroVélo-routes opgenomen. Zo is de hele fietsroute langs het IJzeren Gordijn (EuroVélo 13) in vijf delen verschenen. Ook (delen van) de EuroVélo 2, 3, 4, 6, 8, 9, 15, 17 en 19 vindt u in het assortiment.

Ook wandelgidsen

Esterbauer maakt niet alleen de Bikeline-fietsgidsen, maar ook wandelgidsen: de serie Hikeline.

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.