Reisboekhandel en café

Welkom bij Pied à Terre, één van de grootste reisboekhandels van Europa. Onze winkel bevindt zich op een goed bereikbare locatie aan de Amsterdamse Overtoom in het voormalige Paleis Olympia uit 1913. Achterin de winkel is een café voor koffie, taart en kleine lunchgerechten. Voor kinderen is er een speelhoek met dvd.

 

In 2007 is reisboekhandel Pied à Terre ontstaan uit een fusie tussen wandelspecialist Pied à Terre op de Amsterdamse Singel en de Geografische Boekwinkel Jacob van Wijngaarden. Onlangs is het assortiment fors uitgebreid en bieden wij zo’n 54.000 artikelen waarvan 25.000 direct uit voorraad.

Pied à Terre is specialist in reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen, pelgrimeren, watersport, bergsport, landkaarten, wegenkaarten, topografische kaarten, wandelkaarten, fietskaarten, klimkaarten, atlassen, flora-, fauna- en natuurgidsen, globes (moderne en klassieke wereldbollen), wandkaarten en reisgerelateerde accessoires & cadeaus. U kunt zelfs eigen kaarten laten maken.

Met de oppervlakte, het assortiment en de sfeer kan Pied à Terre zich meten met de beroemde reisboekhandels Stanfords in Londen en Altaïr in Barcelona: uniek voor het kleine Nederland. Struin door de winkel en bekijk alles onder het genot van een cappuccino of verse muntthee. Een team van specialisten staat voor u klaar met hun uitgebreide reiservaring en kennis van ons aanbod. Vierhonderd m² reisinspiratie, een mekka voor alle reisliefhebbers!

Sinds 2017 is er naast de reisboekhandel ook het organisatiebureau Pied à Terre Reizen & Lezingen. Projecten voor o.a. NRC Handelsblad, Elsevier Weekblad en een aantal Nederlandse uitgeverijen worden van hieruit geïnitieerd en georganiseerd.

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.