Evenementen in de winkel

Studiemiddag Via Appia met Fik Meijer i.s.m. Elsevier Weekblad

Datum

vrijdag 29 maart 2019

Tijd

van 09.30 - 13.00 uur (VOL) en van 14.00 tot 17.00 uur

Toegang

Een persoon: € 39,50 inclusief boek. Twee personen: € 59,50 inclusief boek.

Beleef een boeiende middag in één van de mooiste musea van Nederland, Het Allard Pierson in Amsterdam. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Elsevier Weekblad.

Drs. René van Beek, conservator, heet u welkom en geeft een inleiding over over de commerciële, militaire en toeristische functies van de Via Appia. Prof dr. Fik Meijer gaat in op het in de oudheid altijd terugkerende dilemma ‘Landreis of zeereis’. Hij brengt de voor-  en nadelen van beide vormen van reizen ter sprake en neemt ons vervolgens mee naar de Romeinse wegen en naar de monumenten langs de Via Appia in het bijzonder.

U wordt aansluitend rondgeleid langs de Romeinse collectie van het museum en u bezoekt de voor het publiek gesloten beroemde collectie gipsen beelden uit de 19e eeuw.

Eveneens ontvangt u het recent verschenen Via Appia – Met Horatius langs de koningin der wegen ter waarde van € 25,99  (hardcover).

U kunt zich voor deze middag aanmelden via Elsevier Weekblad. Klik hier voor meer informatie en klik hier om u aan te melden.

Automatisch op de hoogte blijven van de evenementen in onze reisboekhandel? Inschrijven voor onze nieuwsbrief kan hier.

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.