Ga goed voorbereid op vakantie!

Ga goed voorbereid op vakantie!

Zie je op tegen de last-minute stress? Dat moment vlak voordat je weggaat en blijkt dat je tent toch niet in de schuur ligt. Je had nog iets willen kopen maar het is er niet meer van gekomen. Tot overmaat van ramp kom je er op het vliegveld achter dat je paspoort nog onder de scanner ligt en dat ene reisgidsje met die leuke adresjes nog op de keukentafel... weg vakantiestemming. Herkenbaar? Wij delen graag onze tips zodat je deze vakantie niet voor verrassingen komt te staan.

Niet alles hoeft gepland te worden natuurlijk, een beetje spontaniteit en vrijheid is wel zo fijn. Maar toch is het prettig om enigszins voorbereid op vakantie te gaan. Al helemaal met (kleine) kinderen of een groter gezelschap is het fijn om verwachtingen te managen en rustig aan je vakantie te kunnen beginnen.

Belangrijke zaken
Ga je naar een land wat je (nog) niet kent? Dan is het een goed idee om er alvast wat informatie over op te zoeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sowieso is het goed om een aantal dingen van tevoren te weten zoals:

- Is het land veilig? Zeker in onrustige gebieden is het slim om dit vlak van tevoren nog een keer goed te checken. Er is tegenwoordig zelfs een (overheids)app voor: 24/7 BZ Reis app.

- Heb je vaccinaties nodig? Dit valt allemaal makkelijk op te zoeken en scheelt een hoop stress! Goed om dit (ruim) op tijd te doen aangezien je sommige vaccinaties al ruim van tevoren moet krijgen of ze niet te dicht na elkaar gehaald mogen worden.

- Kun je het land zomaar in of heb je een visum nodig? Check dit ook goed van tevoren. Niets is vervelender dan dat je vakantieplannen in het water vallen omdat je het land niet in mag.

Meenemen op reis
En dan? Wat neem je verder mee? Een reisgids is altijd een goed idee. Hoewel het handig is om dingen online op te kunnen zoeken is het ook fijn om met een goede gids op pad te gaan en snel een kaartje te kunnen bekijken (offline) en alvast in het vliegtuig of op een terrasje de leukste adresjes aan te strepen. Veel mensen zien de Lonely Planet als de go to gids. Helemaal goed natuurlijk maar kijk ook eens naar de alternatieven. Een rough guide of een michelin gids kan net iets meer passen bij wat je zoekt op vakantie.

Wat neem je mee qua bagage? De meeste vliegmaatschappijen ontmoedigen het al om veel mee te nemen, met een gratis stuk handbagage kom je al een heel eind. Maar ook als je met de auto gaat is het een goed idee om niet te veel mee te nemen. Minder zwaar beladen is minder verbruik! Ga je met de fiets, trein, of zelfs te voet? Dan is het natuurlijk al helemaal om zo licht mogelijk te pakken. Light packing is hip, minimalistisch en lekker overzichtelijk. Wat heb je écht nodig? Bovendien kun je als je op je bestemming bent en echt iets nodig hebt het altijd nog aanschaffen.

Accommodatie
Vergeet ook vooral niet om tijdig je verblijf uit te zoeken. Zeker in het hoogseizoen is het een goed idee om op tijd je accommodatie te reserveren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In het laagseizoen kun je nog wel geluk hebben met last-minute aanbiedingen maar in het hoogseizoen is die kans vrij klein. De leukste plekjes zijn al snel weg. Hoewel, met Airbnb kun je nog wel eens pareltjes vinden die (opnieuw) zijn vrijgekomen. Of ga lekker avontuurlijk met een tent op pad, daar hebben we ook leuke gidsjes over. Zeker in het buitenland zijn er veel plekken waar je in het wild mag kamperen! Veel plezier!

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.