Het is weer Boekenweek!

Het is weer Boekenweek!

Thema: de moeder de vrouw.

Vrouwen en reizen, een gouden combinatie!

Wist u dat het bekende Pieterpad is uitgezet door Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens? Het pad is ontstaan uit het verlangen om ook in Nederland een wandelroute te hebben die zich kan meten met de lange doorgaande routes in Europa. Aangezien ons land niet zo groot is, lag het voor de hand om van noord naar zuid te lopen. Van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Inmiddels zijn al veel mensen in hun voetsporen getreden, vrij letterlijk kunnen we wel stellen. In de gidsen Pieterpad deel 1 en Pieterpad deel 2 leest u alles over deze bijzondere wandelroute en het ontstaan ervan.

En vrouwen lopen niet alleen. Ze klimmen, fietsen en doen nog veel meer avontuurlijke dingen. Wij dachten: tijd voor een vrouwen-en-reizen-lijstje. Het was nog moeilijk kiezen want wat zijn er veel mooie boeken geschreven door reislustige vrouwen.

Hier volgen 5 van onze favorieten:

Arctica

Bernice Notenboom

Poolreizigster Bernice Notenboom ondernam drie expedities naar de Noordpool. Ze is besmet met het poolvirus: de fascinatie voor de adembenemende schoonheid en stilte, de intense fysieke ervaringen van reizen in de vrieskou door onvoorspelbaar terrein. Maar ook een fascinatie voor de zichtbare effecten van de opwarming van de aarde. ‘We verliezen in een rap tempo onze koeling, met ingrijpende gevolgen voor iedereen op aarde,’ schrijft ze.

 

Chamlang

Myra de Rooy

De eerste Nederlandse vrouwenexpeditie in Nepal. Een inspirerend en spannend reis- en klimavontuur over zes Nederlandse vrouwen. Zonder hulp van andere klimmers of lokale Sherpa-gidsen beklimmen ze een ruim 7.000 meter hoge bergtop in de Himalaya. De vrouwenexpeditie van 1988 was een unicum en niet zonder gevaar: onstuimig weer, lawines, gletsjerspleten, steenslag en staalhard ijs.

 

Weg van de wereld

Marica van der Meer

Een vrouw, haar fiets en 28.000 kilometer avontuur van Nederland naar Australië. In Weg van de wereld neemt ze de lezer achterop haar fiets mee van Nederland naar Australië. Na 1700 kilometer rechtdoor over dezelfde weg in de woestijn en vijf weken zonder zich verstaanbaar te kunnen maken, komt ze zichzelf behoorlijk tegen. Levendig omschrijft ze haar waarnemingen op het gebied van cultuurverschillen, problemen onderweg en ontmoetingen met de lokale bevolking.


Met de fiets door de Provence

Ingrid Castelein

Ingrid Castelein bezocht de Luberon in alle seizoenen: zo laat ze je tijdens zomerse fietstochten de Monts de Vaucluse en de pestmuur verkennen, de herfstkleuren bewonderen tijdens een wandeling naar de Luberontop of sneeuwpret beleven op de Montagne de Lure. Slenter mee op de Provençaalse marktjes van Gordes, Cavaillon, Apt en Forcalquier, verwonder je in dorpjes als Oppède-le-Vieux, Bonnieux en Ménerbes. Bezoek de kastelen van Lacoste en Ansouis, dwaal in het spoor van schrijver Camus door Lourmarin en volg schilder Cézanne door Aix-en-Provence.


Een vrouw in de poolnacht

Christiane Ritter

In de zomer van 1934 reist Christiane Ritter haar man achterna naar de Noordpool. Ze leven hun droom. Een jaar lang wonen ze in een primitieve hut op de afgelegen noordelijkste punt van Spitsbergen, bijgestaan door een Noorse jager. Ze hebben geen technische hulpmiddelen: behalve de natuur en de leegte is er niets. Christiane omschrijft in haar boek hoe ze tijdens de lange afwezigheid van de mannen gedurende de poolnacht overleeft.

Uiteraard vindt u in onze winkel en webshop nog veel meer mooie boeken geschreven voor en door vrouwen. De Boekenweek loopt van 23 t/m 31 maart. U ontvangt het boekenweekgeschenk bij besteding van €12,50 aan Nederlandstalige boeken zowel in onze webshop als in de winkel. Met het boekenweekgeschenk op zak reist u zondag 31 maart gratis met de trein.

Win-actie
Wat is uw favoriete reisboek? Doe mee met de winactie op onze Facebookpagina en maak kans op een boekenbon ter waarde van € 25,00 euro.

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.