Hoera het is herfst. Tijd voor een tripje!

Hoera het is herfst. Tijd voor een tripje!

Wat is er fijner dan met een sjaal om en een dik vest te banjeren door het bos? De geur van gevallen bladeren, de mooie kleuren, de laagstaande zon. Wat is het toch een mooi seizoen! Welke bestemmingen lenen zich er uitermate goed voor om te bezoeken dit najaar? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet. Ook voor als u niet zo herfstig bent en liever nog even de zon opzoekt!

Voor de echte Indian summer lovers

Nederland
Vraagt u zich tijdens die fijne wandelingen in het bos ook wel eens af welke paddenstoelen u allemaal ziet? Dan is dit boekje zeer geschikt! Klik op de afbeelding om het boekje te bekijken.

 

 

 

 

 

Welke paddenstoel is dat? ANWB-gids met meer dan 450 paddenstoelen uit Europa - (9789021570136). Verschenen in september 2018.

Engeland
Een ware symphonie van herfstkleuren! Ruige landschappen in de mooiste tinten geel, oranje, rood en groen. Dat maakt Engeland zeker een bezoekje waard dit seizoen. Bovendien is het er deze tijd van het jaar relatief rustig. Een extra voordeel!


Lake District, Het meest geliefde nationale park in Engeland - (9789492920621). Verschenen in mei 2019.

Japan
De herfst is misschien wel het beste seizoen om Japan te bezoeken. Tempels omlijst met bomen in de mooiste tinten. De ideale maand om een bezoek te brengen aan Kyoto is in november, wanneer de esdoorns op hun roodst zijn. Prachtig die rode gloed, al helemaal als de zon schijnt! Wees wel tijdig met boeken: Japanners zijn zelf ook dol op dit seizoen en veel accommodaties zijn ver vantevoren volgeboekt.


Amazing Autumn Colors In Kyoto - (9784838105649). Verschenen in mei 2018.


Kyoto, 29 walks in Japan's Ancient Capital - (9784805309186). Verschenen in mei 2011.

Voor de zonaanbidders


Spanje
Eigenlijk is er geen seizoen niet geschikt om een bezoekje aan Spanje te brengen maar de herfst maakt het een extra goed moment vanwege de Temperanillo druiven die dan geoost worden. Dat maakt Baskenland en vooral Rioja uitermate geschikt om te bezoeken in het najaar. Maarliefst 1200 wijnhuizen zijn er in deze streek te vinden én het is er ook nog eens lekker zonnig (maar niet te heet). Geniet ondertussen van de prachtige veranderende natuur vol kleur. Goddelijk!


Baskenland, Rioja, Navarra - (9789493160132). Verschijnt 15 oktober! Wel alvast te bestellen.

Italië
Voor Italië zouden we bijna dezelfde argumenten kunnen aandragen als voor Spanje. De zon, het eten, de wijn... maar natuurlijk ook de prachtige natuur, rotskusten, azuurblauwe zee... tja, wat niet eigenlijk? Tijd om te gaan!


Walking in Italy's Cinque Terre - (9781852849733). Zeer recent, verschenen op 15 augustus 2019.

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.