Vagebond, In de ban van de mystieke Islam - Annerieke GoudappelVagebond, In de ban van de mystieke Islam - Annerieke Goudappel
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Vagebond, In de ban van de mystieke Islam - Annerieke Goudappel

€ 18.95

Schrijver en journalist Goudappel raakt in de Sahara gefascineerd door het soefisme, de mystieke kern van de islam. Zij reist in de schaduw van de Zwitserse ontdekkingsreiziger Isabelle Eberhardt die eind 19e eeuw de vrijheid zocht ver weg van haar eigen beschaving.

El Oued is van oudsher de oostelijke toegangspoort tot de Sahara. Midden in het zand komen soefi ’s uit talloze landen bijeen om hun leer in tijden van globalisering te bespreken. Als zonen van hun tijd toveren ze steeds hun mobiele telefoon onder hun gewaden vandaan. In deze stad drong de Zwitserse schrijver Isabelle Eberhardt ruim honderd jaar geleden verkleed als Arabier door tot een moslimbroederschap. Zij trok door de woestijn als een vagebond, in de tijd dat Algerije nog een Franse kolonie was, op zoek naar de vrijheid die ze in Europa niet kon vinden.
Ruim een eeuw later reist een Nederlandse journaliste haar achterna, door een land dat nog maar nauwelijks bekomen is van de bloedige strijd tussen islamitische extremisten en de staat. Ze raakt verzeild bij een rivaliserende broederschap, waar ze ontdekt wat Isabelle Eberhardts passie geweest moet zijn voor de mystieke islam.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789045016603

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.571 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.028392158874512
<