Oude Gebouwen met Smaak - Annemarie WijnOude Gebouwen met Smaak - Annemarie Wijn
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Oude Gebouwen met Smaak - Annemarie Wijn

€ 13.50

Het stadsgidsje over bijzondere horeca en architectuur in Amsterdam omvat een selectie van 58 horeca ondernemingen die zijn gerealiseerd in oude, historische gebouwen die vroeger een andere functie hadden. De gebouwen zijn bewust gespreid over de stad (14 in stadsdeel centrum, 12 op de IJ oevers en in stadsdeel Oost en 10 in de stadsdelen Zuid en West.

Oude fabrieken, pakhuizen en badhuizen zijn getransformeerd tot chique, stoere en romantische eetgelegenheden. In voormalige garages, scholen en kantoren zijn tegenwoordig de meest trendy restaurants te vinden. Vele musea en cultuurgebouwen zijn gehuisvest in voormalige kloosters en kerken en hun restaurants zijn zonder uitzondering sfeervol en smaakvol ingericht.

De gids geeft informatie over de geschiedenis van het gebouw en zijn of haar transformatie.
Wie zijn de oorspronkelijke architect en de hergebruikarchitect van de oude, vaak monumentale gebouwen. Wie zijn de initiatiefnemers en wat is de betekenis van een café of restaurant voor de buurt en de stad. Van ieder restaurant is de basisinformatie opgenomen (sfeer, locatie, openingstijden, keuken, typerende gerechten, prijzen).


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789081100205

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.798 - Number of Queries: 114 - Query Time: 0.029275511001587
<