De twee scherven Een Ontdekkingsreis Door China fietsverhaal - Frank van RijnDe twee scherven Een Ontdekkingsreis Door China fietsverhaal - Frank van Rijn
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De twee scherven Een Ontdekkingsreis Door China fietsverhaal - Frank van Rijn

€ 17.95

De twee scherven - Frank van Rijn - Een ontdekkingsreis door China

Gewapend met een woordenschat van drie woorden Chinees, zijn onontbeerlijke Mandarin-Chinese Phrasebook en een stapel kaarten trok Frank van Rijn drie maanden lang op zijn favoriete vervoermiddel, de fiets, dwars door China. Hij zocht zoveel mogelijk de kleine wegen op, waardoor hij vrijwel voortdurend door gebieden reisde waar toerisme een onbekend fenomeen is en waar een westerling op een volbepakte fiets wordt aangezien voor iemand van een andere planeet.

Al snel ontdekt Van Rijn dat de Chinezen vloeiend Chinees spreken ('zelfs kleine kinderen spreken het verbazend rap'), maar helaas geen of vrijwel geen Engels verstaan, zodat hij nogal eens moeizame conversaties te voeren krijgt, vol misverstanden. Hij ontdekt ook dat China over buitengewoon mooie en uitgestrekte natuurgebieden beschikt. Zijn 7800 km lange route van Peking naar Pakistan voert langs fraaie dorpen, over onbekende hooggebergten en door uitgestrekte woestijnen. Maar ook door voor toeristen gesloten gebieden, waardoor confrontaties met de plaatselijke autoriteiten niet uitblijven.

De twee scherven: een ontdekkingsreis door de nog onbekende gebieden van China in de ontwapenende stijl van Frank van Rijn.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789038921181

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.815 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.030899468902589
<