Kookboek van Amsterdam - Frank Noe - Uitgeverij Het Zwarte SchaapKookboek van Amsterdam - Frank Noe - Uitgeverij Het Zwarte Schaap
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Kookboek van Amsterdam - Frank Noe - Uitgeverij Het Zwarte Schaap

€ 9.95

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fokkink, die nog steeds gevestigd is in de stad. Om nog te zwijgen van Amsterdams vet, geen bakmiddel, maar een groente.

Dit is een boekje over Amsterdamse gerechten ingrediënten en culinaire gewoontes. Met recepten, herinneringen en een beetje geschiedenis. Van moesselientjes tot pikketanussies.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789082347586

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.953 - Number of Queries: 114 - Query Time: 0.032384393493652
<