De grensganger, Reis langs de ruines van het IJzeren Gordijn - Johan de BooseDe grensganger, Reis langs de ruines van het IJzeren Gordijn - Johan de Boose
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De grensganger, Reis langs de ruines van het IJzeren Gordijn - Johan de Boose

€ 18.95

1989 - Met voorhamers, metaalscharen, bulldozers en spierkracht wordt het IJzeren Gordijn neergehaald. Europa is in extase. Een nieuw tijdperk is aangebroken.

2005 - Anderhalf decennium na de val van de muur maakt Johan de Boose een reis langs de Duitse restanten van het IJzeren Gordijn, ongeveer 1400 kilometer lang. Hij gaat er op zoek naar de verhalen van toen en de verwachtingen voor morgen.

Aan de hand van zijn reis vertelt De Boose de geschiedenis van de tweedeling van Duitsland.Daarbij beschrijft hij ook de details van het IJzeren Gordijn. Ze worden hem toegelicht door voormalige grensbewakers.

De route die hij volgt is de colonneweg, de strook langs het Gordijn waar de bewakers dag en nacht patrouilleerden. Wandelend langs deze eindeloze weg krijgt de toekomst van Europa een gezicht.De geschiedenis is niet voorbij. Ze is net begonnen. In dit meeslepende boek van een gepassioneerd reiziger betoont De Boose zich een meester in het combineren van geschiedenis met reportage.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789085420637

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.862 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.031166094879151
<