Wandelgids Rotweinwanderweg 35 km Bad Bodendorf - Altenahr - wandelgids Ahrtal - Gaasterland Verlag

€ 14.95

Een wandelpad van 35 km voert de tocht door de wijnbouwterrassen van Bad Bodendorf naar Altenahr. De uitzichten in het romantische Ahrdal zijn prachtig, en in het seizoen kun je de druivenplukkers aan het werk zien.
Tijdens de druivenoogst heerst er een gezellige drukte in de plaatsjes, en ook op de wandelroute. Van half augustus tot eind oktober is er bijna ieder weekend wel een wijnfeest in een van de plaatsjes. Wie liever de stilte opzoekt, kan hier beter in een ander jaargetijde komen. In de winter is het heerlijk rustig wandelen aan de zonzijde van het dal, en des zomers is het goed toeven in de koele, schaduwrijke bossen. Na de druivenpluk kleuren de wijnbladeren prachtig rood, een feest voor het oog.
De Rotweinwanderweg gaat door het paradijs van de rode wijn en verbindt alle dorpen langs de route met elkaar. Tussen de plaatsjes kunt u genieten van de fraaie uitzichten; achter elke bocht wacht weer een ander panorama. Wilt u het fijne van rode wijn weten, dan kunt u bij Walporzheim een stukje het dal in over de aparte informatieroute.

Entlang des Rotweinwanderweges - Christoph Lüttgen - Gaasterland

35 Kilometer, drei Etappen, elf Orte
1. Etappe Bad Bodendorf – Ahrweiler
2. Etappe Ahrweiler - Dernau
3. Etappe Dernau - Altenahr

Es gibt wohl keine vergleichbare Strecke, die es dem Wanderer und Ausflügler erlaubt, sich einem Weinbaugebiet im wahrsten Sinne des Wortes Schritt für Schritt zu nähern und es kennenzulernen. Eingebettet in eine faszinierende Naturlandschaft führt der Rotweinwanderweg seine Besucher zu allen elf Winzerorten an der Ahr. Weinfreunde haben Gelegenheit, absolute Spitzenlagen in Augenschein zu nehmen, und sie können sich vor Ort einen Eindruck vom Herkunftsort ihres Lieblingsweines verschaffen. Was den Wein vorzüglich gedeihen lässt, verwöhnt auch die Menschen – das warme, sonnenreiche Klima macht einen Ausflug zum Rotweinwanderweg zu einem vollkommenen Vergnügen.
Darüber hinaus bietet dieser Führer weitere Wandertipps und viele Informationen zur Rotweinahr


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9783943123029

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.826 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.026405590087891
<