Reisgids Lesbos - Sigrid van der Zee - Odyssee reisgidsenReisgids Lesbos - Sigrid van der Zee - Odyssee reisgidsen
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Reisgids Lesbos - Sigrid van der Zee - Odyssee reisgidsen

€ 17.50

Lésbos
Op Lesbos zal de reiziger spoedig onder de bekoring van het afwisselende landschap raken. Het eiland is bergachtig en heeft een vulkanische oorsprong, waardoor er op talrijke plaatsen warmwaterbronnen zijn. Het is bedekt met graanvelden, zoutpannen en een bijna-woestijn. De hoofdstad Mitilíni is een levendige stad met drukke cafés langs de zeeboulevard en goede accommodatie. Míthimna in het noorden is bescheidener maar dankzij de bijzondere bouwstijl, het middeleeuwse kasteel dat hoog boven de stad ligt en de vele stranden een aantrekkelijke verblijfplaats.
 
Wandelen en fietsen
Naast wandelen en fietsen is Lésbos een mekka voor vogelliefhebbers. Het eiland ligt op de migratieroute van trekvogels en telt meer dan 279 soorten, variërend van roofvogels tot steltlopers. De olijfolie is beroemd om zijn goede kwaliteit evenals de ouzo die wereldwijd wordt verkocht.
 
Architectuur
Liefhebbers van middeleeuwse en Ottomaanse architectuur zullen zeker niet teleurgesteld worden bij een wandeling door Míthimna. Kastelen uit de Genuese periode zijn bewaard gebleven in Mitilíni, Mithímna, Eresós, Sígri en nabij Ándissa. Míthimna, Pétra en Skála Kallonís zijn populaire vakantieplaatsen. Lésbos (ook Mitílini genoemd), het op twee na grootste Griekse eiland na Kreta en Evvia (Euboia), is de geboorteplaats van de dichteres Sappho, de verhalenverteller Aesopos, de dichter Arion en - meer recent – de schilder Theophilos en de dichter Odysseus Elítis die in 1979 de Nobelprijs voor de Literatuur.
 
Paperback, 90 pagina's.

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789461230300

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.909 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.028938825759887
<