Vlinders. De kunst van het kleine - Hans Geuze - KNNVVlinders. De kunst van het kleine - Hans Geuze - KNNV
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Vlinders. De kunst van het kleine - Hans Geuze - KNNV

€ 34.95

Vlinders. De kunst van het kleine - Hans Geuze - KNNV

Geen vlindergids in de gebruikelijke zin, maar een beschrijving in woord en beeld van het uiterlijk van zo'n tachtig Nederlandse dagvlinders, maar vooral ook nachtvlinders. De nadruk ligt daarbij op de verschillende functies van kleuren en de vleugelpatronen. De auteur heeft zijn kennis van en ervaringen met vlinders uitnemend verwerkt in zijn magnifieke aquarellen en bondige beschrijvingen. De aquarellen zijn in full colour uitgevoerd en veelal paginagroot afgebeeld. De tekst is kort, soms van persoonlijke aard en geschikt voor een breed publiek. Er worden geen wetenschappelijke termen gebruikt. Het werk kan als een sieraad beschouwd worden en biedt de lezer veel kijk- en leesgenot. Kleine druk.


Natuur is vaak puur kunst. Vlinders van Hans Geuze laat dat als geen ander zien. Zijn prachtige aquarellen tonen de verrassende schoonheid van de vlinderwereld in al zijn facetten.

Vlinders brengt 80 Nederlandse dag- en nachtvlindersoorten in beeld. De soorten zijn niet gerangschikt op taxonomie, maar op uiterlijk van de vlinders en de verschillende functies die kleuren en vleugelpatronen kunnen hebben.

Een opvallend boek voor natuur-, tuin-, kunst- en vlinderliefhebbers!

Auteur Hans Geuze is emeritus hoogleraar celbiologie en een enthousiast natuurliefhebber en schilder. Hij publiceerde diverse boeken en legt zich sinds een paar jaar toe op het aquarelleren van dag- en nachtvlinders.

 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789050113588

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.869 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.028018777481079
<