De Regionale Keuken van India - Mridula BaljekarDe Regionale Keuken van India - Mridula Baljekar
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

De Regionale Keuken van India - Mridula Baljekar

€ 17.50

Verrukkelijke authentieke recepten die het beste van de Indiase keuken bevatten, van de tandoorigerechten uit Punjab tot de luxueuze gerechten uit Centraal-India 

In de omvangrijke inleiding wordt uitvoerig ingegaan op de invloeden van de ligging, het klimaat, de geschiedenis en de cultuur in deze wereldberoemde keuken 

Begin in het noorden, met vis uit de meren, zoals Regenboogforel in citroen-mosterdmarinade en het klassieke gerecht uit Kasjmir, Rogan josh 

Ga verder door Oost-India, de regio met de meeste variatie, waar vlees, vis en groente in onweerstaanbare Anglo-Indiase curry's en pilavs is verwerkt 

Reis naar het noordoosten, waar de plaatselijke specerijen en de invloeden van de buurlanden bijzondere gerechten als Gefrituurde spinazieblaadjes in een jasje en Pittige yam opleverden 

Reis tot slot door naar het zuiden en westen, met hun tropische baaien, kronkelende rivieren en kokospalmen, en geniet van heerlijkheden als Krab in saus van geroosterde kokos, Gevulde kwartels of Geurige saffraanrijstpudding
 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789048302949

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.898 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.029306533447265
<