Handboek natuurfotografie - Bart Siebelink, Edo van Uchelen, KNNVHandboek natuurfotografie - Bart Siebelink, Edo van Uchelen, KNNV
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Handboek natuurfotografie - Bart Siebelink, Edo van Uchelen, KNNV

€ 24.95

Met dit boek willen de biologen en natuurfotografen Edo van Uchelen en Bart Siebelink de deuren wagenwijd openzetten voor iedereen, beginner of gevorderde, die plezier beleeft aan het fotograferen van natuur.
In heldere taal wordt de bediening van de camera, zoals lichtmeting, ISO-waarde en witbalans behandeld. Ook het nut van een scala aan hulpmiddelen, zoals een verrekijker of schuilhut wordt beschreven. En het verhaalt over compositie-aspecten als perspectief, vlakverdeling en beeldend concept.
Ruime aandacht is er voor de benadering van flora en fauna in het veld. Hoe zorg je ervoor dat die ree niet meteen vlucht en vanuit welke positie kun je het beste dat bijzondere insect fotograferen? Een camouflagedoek en ‘tijgerend’ door het veld voortbewegen zijn slechts twee van de vele opties. Talrijke foto’s tonen telkens het mogelijke resultaat én welke methode de fotograaf daarbij toepaste.

Olifanten, oerwouden, leeuwen, tijgers, apen, giraffen, pinguïns, arenden, walvissen of ijsberen? Je hebt ze geen van allen nodig om een goede natuurfoto te maken. Wat dan wel? Goede apparatuur, inzicht in composities, veldkennis van planten en dieren en dan het allerbelangrijkste: fantasie! Met dit boek willen de auteurs de deuren wagenwijd openzetten voor iedereen, beginner of gevorderde, die plezier beleeft aan het fotograferen van natuur.

Het Hanboek natuur fotografie, met oefeningen en tips voor het benaderen van dieren gaat dan ook verder waar andere fotoboeken ophouden. Behalve bediening van de camera en toebehoren ligt het accent op niet eerder beschreven aspecten van de natuurfotografie zoals benadering van flora en fauna in het veld en  andere specifieke vaardigheden. Ook gaat het boek uitgebreid in op artistieke aspecten, kijkvaardigheid en idee-ontwikkeling. Concrete opdrachten met de beste tips & tricks voor natuurfotografie moedigen je aan de opgedane kennis direct in praktijk te brengen.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789050113663

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.788 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.029813266815186
<