Waterlicht, onderwaterlandschappen in Nederland - Willem KolvoortWaterlicht, onderwaterlandschappen in Nederland - Willem Kolvoort
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Waterlicht, onderwaterlandschappen in Nederland - Willem Kolvoort

€ 29.95

Fotoboek van Marten Scheffer & Willem Kolvoort
Nederland is prachtig onderwater. Als je even onder de waterspiegel kijkt, ontdek je een nieuwe wereld met bijzondere sfeervolle landschappen. Onderwaterfotograaf Willem Kolvoort weet dat als geen ander. Hij duikt al ruim veertig jaar in het Nederlandse zoetwater, in plassen, meren, beken en sloten. Daar legt hij de mysterieuze onderwaterlandschappen vast. Het diffuse licht, de reflectie van de waterspiegel, waterplanten en de stroming zorgen er voor dat de beelden van Kolvoort bijna abstract worden. Zuurstofbelletjes lijken pareltjes, een algdeken wordt het heelal. Een fascinerend, geheimzinnig en spannend beeld. Waterlicht wil met ruim 100 foto’s laten zien dat de wereld onder water meer dan waard is om gezien en behouden te worden.

 

Waterlicht  wordt ingeleid door Marten Scheffer, hoogleraar Aquatische Ecologie en Waterkwaliteitsbeheer aan de Wageningen Universiteit. Hij schrijft over de waarde van de mooie beelden van onze onderwaterwereld, de ecologie van zoetwater, de microkosmos en het belang van schoon water in Nederland. 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789491196096

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.804 - Number of Queries: 108 - Query Time: 0.029239035827636
<