Schiphol Megastructuur - Koos Bosma e.a.Schiphol Megastructuur - Koos Bosma e.a.
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Schiphol Megastructuur - Koos Bosma e.a.

€ 49.50

Schiphol Megastructuur

Lchthavens over de hele wereld lijken op elkaar. Schiphol heeft zich geconformeerd aan de wetmatigheden van het vliegveld, maar onderscheidt zich door een unieke vormgeving. Schiphol megastructuur onderzoekt de geschiedenis van onze nationale luchthaven en zijn uitgekiende verschijningsvorm.

Schiphol is schoksgewijs gegroeid door een steeds toenemend transport van vracht en passagiers. De regio Schiphol verandert voortdurend en toch is er een grote consistentie in de visuele verschijningsvorm van deze luchthaven, die met recht een ‘megastructuur’ genoemd mag worden. Dit is niet alleen de invloed van ontwerpers die een spectaculaire eenvoud nastreefden. Ook factoren als de ligging in een polder en de nationale en lokale planningscultuur spelen hierin een belangrijke rol.

De analyse van de gedaantewisselingen in de afgelopen eeuw toont het unieke karakter van Schiphol en de voorbeeldfunctie die zij vervult voor andere luchthavens. Vanuit economische, infrastructurele, ontwerp- en beeldvormingsinvalshoeken wordt de vraag gesteld hoe Schiphol en de omringende metropool in de toekomst op elkaar kunnen worden afgestemd.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789056628512

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.827 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.027148092895508
<