Emo's Labyrint - Ynskje Penning, Historische ThrillerEmo's Labyrint - Ynskje Penning, Historische Thriller
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Emo's Labyrint - Ynskje Penning, Historische Thriller

€ 18.95

Emo's Labyrint, Ynskje Penning

Emo’s Labyrint is een historische thriller gebaseerd op de kroniek die de proost en latere abt heeft geschreven over zijn bijzondere reis en over de verwikkelingen van zijn klooster. Een meeslepend avontuur vol intriges van een van de meest bijzondere geestelijken uit de historie van Groningen.

In het jaar 1211 schenken de parochianen van Wierum hun kerk aan Nijeklooster. De bisschop van Munster mengt zich echter in de zaak, maakte de schenking geheel ten onrechte ongedaan, veroordeelt de proost en monniken en wil de kerk bij zijn bisdom inlijven. Proost Emo van Nijeklooster is diep verontwaardigd over zoveel onrecht. Hij reist midden in de winter naar Rome om zijn recht te gaan halen bij de paus en raakt ongewild betrokken bij de grote politieke problemen van zijn tijd, de kruistochten, de oorlog tegen de Saracenen, de strijd om de Duitse keizerskroon en de problemen rond de keizer van Constantinopel.            

Ondanks alle tegenslagen houdt Emo vol en krijgt in Rome uiteindelijk gelijk. Maar op de terugweg blijkt de pauselijke bul gestolen. Alle moeite is voor niets geweest en Emo stort in...

Gerelateerde artikelen:
Emo's reis, Een Voettocht door Middeleeuws Europa - Dick de Boer
Kroniek van het Klooster Bloemhof te Witterwierum


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789081609913

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.828 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.02881528364563
<