Mijn Limburg - Chretien Breukers -Mijn Limburg - Chretien Breukers -
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Mijn Limburg - Chretien Breukers -

€ 19.90

Bestaat Limburg echt? Op deze vraag probeert Chrétien Breukers een antwoord te geven in Mijn Limburg. Daarbij passeren 'typisch Limburgse' verschijnselen als blaasmuziek, carnaval, het Oud Limburgs Schuttersfeest, André Rieu, de Staatsmijnen, Geert Wilders en zuurvlees de revue.
Breukers probeert te achterhalen of die verschijnselen wel zo authentiek zijn als men wil doen voorkomen, of ze niet achteraf in het leven zijn geroepen om Limburg van een eigen identiteit te voorzien. Limburg lijkt zijn karakter in veel opzichten te hebben ontleend aan het zich afzetten tegen 'de Hollander', dat merkwaardige wezen dat buiten de provinciegrenzen van Limburg woont.
Het boek bevat bovendien een reeks herinneringen van Breukers zelf, waarin hij terugkeert naar de provincie waarmee hij sinds zijn vertrek, paradoxalerwijs, meer en meer verbonden is geraakt. En hij eindigt in zijn geboortedorp, Leveroy, de plek waar - wat hij ook doet of zal doen - alles is begonnen, en waar alles aan zal worden gerelateerd.

 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789045016610

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.829 - Number of Queries: 112 - Query Time: 0.029713955337524
<