Overal Adam en Eva, de eerste mensen in jodendom, christendom en islam - Mineke Schipper

€ 19.95

Adam en Eva zijn de eerste voorouders in het gemeenschappelijke scheppingsverhaal van joden, christenen en moslims. Vanuit het Midden-Oosten hebben de drie religies dit verhaal in eigen varianten over de wereld verspreid, onder meer dankzij rabbi’s, priesters, kerkvaders, imams, kolonialen, missionarissen,migranten en moderne media. Populaire verhalen over Adam en Eva die niet in de Bijbel of de Koran staan, leefden voort via mondelinge
overlevering.

Waar lag het paradijs? Had Adam een baard? Was hij besneden? Hadden Adam en Eva een navel? Hadden ze seks in de Tuin van Eden? Hoe kwam Satan het paradijs in?
Het hoe en waarom van schepping, paradijs, slang en zondeval heeft vertellers in alle windstreken veelvuldig geïnspireerd tot onthullende verhalen, en kunstenaars tot verrassende afbeeldingen. Over de verhaal- en beeldtradities van de drie religies – over en weer vaak onbekend – schreef Mineke Schipper een intrigerend boek voor hedendaagse gelovige en ongelovige, onwennige, nieuwsgierige ofwantrouwige nazaten van Adam en Eva.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789035136458

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.790 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.036662537719726
<