Turkije Nederland 400 -  Vier eeuwen Turks-Nederlandse betrekkingenTurkije Nederland 400 - Vier eeuwen Turks-Nederlandse betrekkingen
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Turkije Nederland 400 - Vier eeuwen Turks-Nederlandse betrekkingen

€ 29.90

Vier eeuwen Turks-Nederlandse betrekkingen 400 jaar geleden werd de basis gelegd van de diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Deskundigen gaan in op de geschiedenis en de actualiteit van de Nederlands-Turkse relatie.
Liever Turks dan Paaps, zo luidde het lang geleden, tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En daarmee werd al in een vroeg stadium samengevat hoe de verstandhouding tussen Turkije en Nederland zou zijn: langdurig en, alles bij elkaar, helemaal niet slecht.

In deze bundel komen de vele aspecten van die betrekkingen aan de orde, zoals de migratie, het toerisme, het Turkse lidmaatschap van de NAVO en de Europese Unie, en - in de eerste plaats - de langjarige geschiedenis van de Nederlands-Turkse betrekkingen. Vierhonderd jaar geleden arriveerde Cornelis Haga, gezant van de Republiek der Nederlanden, in Istanbul. Het was het begin van 400 jaar diplomatiek verkeer, handeldrijven, samenwerken en af en toe een geschil oplossen. Deskundigen uit uiteenlopende disciplines maken de balans op van een eeuwenoude relatie.

In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789461054852

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.850 - Number of Queries: 110 - Query Time: 0.027440842910767
<