Country Roads - Fietsliteratuur Verenigde Staten - Lotte Stegeman en Peter SmoldersCountry Roads - Fietsliteratuur Verenigde Staten - Lotte Stegeman en Peter Smolders
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Country Roads - Fietsliteratuur Verenigde Staten - Lotte Stegeman en Peter Smolders

€ 18.95

Country Roads - Fietsend op zoek naar het echte Amerika

De gemiddelde Amerikaan is nep, oppervlakkig, dik, conservatief en dol op wapens en veel te grote auto's. Toch?

Lotte Stegeman en Peter Smolders reizen gemiddeld drie keer per jaar naar en door Amerika. In Nederland krijgen ze maar moeilijk uitgelegd waarom ze veel Amerikanen dus wél heel leuk vinden. Na bijna tien jaar samen kiezen ze voor een geheel eigen manier om hun relatie op te frissen. 2 Nederlanders, 2 fietsen, 10.820 kilometer, 1 missie.

Ze gaan op zoek naar het echte Amerika, in de hoop (ten dele?) af te rekenen met die vastgeroeste negatieve vooroordelen. Ongetraind beginnen ze aan een reis over het Noord-Amerikaanse continent, van Florida tot Alaska, bijna 11.000 kilometer lang... op de fiets. Ongetraind.

Ze rijden dwars door het binnenland, over eindeloze vlaktes en over bergpasse
n van 3500 meter, met windkracht 9 tegen of 6 mee. De aanpak van Lotte en Peter van slow travel journalism werkt. Rijk, arm, blank, zwart, Democrat of Republican: met een koppel dat op zo'n belachelijke manier dit enorme werelddeel doorkruist, wil iedereen wel in gesprek.

Country Roads beschrijft een lange en extreem intensieve roadtrip van twee mensen die in hun intensieve zoektocht naar de ziel van Amerika ook zichzelf tegenkomen. Met soms onroerende en vooral ook grappige resultaten. Country Roads biedt zowel een - up close and personal - inkijk in de Amerikaanse ziel.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789089757517

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.898 - Number of Queries: 116 - Query Time: 0.021586040588379
<