Reistips voor LGBT+ met bijpassende reisgidsen

Reistips voor LGBT+ met bijpassende reisgidsen

Lekker onbezorgd op vakantie, dat willen we allemaal. Want hoe fijn is het om ook op vakantie helemaal jezelf te kunnen zijn. Gelukkig zijn er steeds meer tolerante landen waar je als gay, bi, transgender etc. zeer welkom bent.

LGBT+ reisgidsen zijn er (naar onze mening) eigenlijk nog veel te weinig. Tijd om daar verandering in te brengen! Ondertussen hebben we wel relevante (of alternatieve) reisgidsen gevonden. We hebben een lijstje gemaakt met populaire lgbt+ bestemmingen en noemen hier telkens een passende reisgids bij:

1. Canada

Canada is een geweldig tolerant land. Het allereerste officiële homohuwelijk ooit vond plaats in Canada. Breng vooral een bezoekje aan de LGBT-hoofdstad Toronto.

De Monocle Travel Guide Toronto: Een moderne gids met onontdekte plekken in Toronto. Echt een aanrader!

2. Zweden

Stockholm wordt gezien als een van de meest open en tolerante steden ter wereld. Inclusiviteit en diversiteit staan hoog in het vaandel. Niet alleen in Stockholm maar in heel Zweden.

The 550 Hidden Secrets of Stockholm: Voor mensen die de standaard toeristische plekken willen vermijden en de alternatieve dingen willen zien en doen. Geschreven door locals! 

3. Frankrijk

Frankrijk is een liberaal land. Begin dit jaar is er zelfs een nationale campagne geïntroduceerd om pesten tegen LGBT+ leerlingen op basisscholen en middelbare scholen tegen te gaan.

Ongewoon Parijs: In 'Ongewoon Parijs' laten we dit keer de Eiffeltoren, Louvre en Sacré Coeur links liggen. Auteur Ferry van der Vliet gaat ervan uit dat de lezer alle grote toeristische trekpleisters al heeft gezien. Weg van de platgetreden paden op zoek naar kleine achterafstraatjes, kleurrijke markten, exotische wijken, verborgen paleizen en stadstuinen, de vergeten spoorlijn; kortom het onbekende én ongewone Parijs.

4. IJsland

IJsland is een van de weinige landen waar LGBT-mensen gelijke rechten kennen als heteroseksuelen. Wettelijk gezien, is IJsland een koploper. Zo hebben LGBT-stellen bij adoptie dezelfde rechten als heteroseksuele stellen. Reykjavik is het bruisende gay-centrum van IJsland, met verschillende LGBT-uitgaansgelegenheid en Pride festiviteiten in augustus!

111 Places in Iceland that you shouldn't miss: Deze gids benoemt de culturele diversiteit van IJsland en laat de lezer kennismaken met unieke, niet te missen plekken.

5. Denemarken

De rechten van de LGBT+ community zijn in Denemarken een van de meest uitgebreide ter wereld. We noemden Zweden hierboven ook al maar Denemarken mag zeker niet ontbreken.

Time-out Kopenhagen: Time-out snapt dat je als uitgever meer kunt doen dan alleen een klein kopje met lgbt vriendelijke plekken opnemen. Deze gids is gloednieuw. Ideaal om alle hip & happening plekken te ontdekken in Kopenhagen.

6. Nieuw-Zeeland

De homovriendelijke scene is springlevend in Auckland en Wellington. Maar ook in de rest van Nieuw-Zeeland heerst een relaxte, tolerante sfeer.

Off the beaten track: Geen standaard wandelroutes in deze gids maar bijzondere, avontuurlijke trekkingtochten. Prachtige natuur en ideaal om het land op een andere manier te ontdekken.

7. Japan

De bekende Japanse strips van het Manga of Anime genre zijn de LGBT totaal niet schuw. Vooral de pikantere versies zoals Hentai laten zichzelf soms helemaal gaan. Deze stripcultuur ziet diepgeworteld in de Japanse maatschappij en is voor veel mensen een culturele uitlaatklep. Niks is te extreem in Manga of Anime strips omdat je hier niet gelimiteerd wordt door de strikte Japanse disciplines, normen en waarde. Ga je op zoek naar gay Manga of Anime strips dan kan je terecht in de wijk Akihabara.

Geek in Japan: Speciaal ontwikkeld voor mensen die houden van de coole Japans cultuur. Gloednieuw én van de meest iconische en hippe gidsen.

Twijfel? Er is een Gay Travel Index om te checken welke bestemmingen (zeer) gay friendly zijn en welke absoluut niet. Toch goed om zeker te weten!

En vooruit: als bonus hebben we nog een leuke gids met gaybars in New York!

We sluiten graag af en met een vrolijke groet. Een mooie Pride gewenst!

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.