Wandelen in Denemarken

Denemarken fietsland. Maar wist u dat er ook schitterende wandelroutes zijn in dit Scandinavische land? Reis te voet langs ruige kusten, over heuvels en door uitgestrekte bossen.

Denemarken Wandelland

Denemarken geniet vooral een reputatie als ideaal fietsland, maar ook voor wandelaars valt er een hoop te beleven. Meerdere langeafstandsroutes, grotendeels onbekend bij buitenlandse bezoekers, de mogelijkheid om legaal wild te kamperen en de algemeen goede buitensportvoorzieningen maken Denemarken tot een verrassend goede wandelbestemming.

Populair is de Gendarmsti, een historische kustroute in het zuiden van Jutland en het eiland Als. Met de lange kustlijn en de vele eilanden kan het natuurlijk niet bij deze ene route blijven: iets naar het oosten bijvoorbeeld voert de Øhavssti over de eilanden ten zuiden van Fyn en door het zuiden van Fyn zelf. De vele veerovertochten maken deze tocht extra bijzonder.

Dicht bij Kopenhagen is het aangenaam wandelen in het grote bos Gribskov dat recent onderdeel is geworden van Nationaal Park Kongernes Nordsjælland.

Hieronder vindt u in ons Deense aanbod voor wandelaars nog meer gebieden om te voet te verkennen.

Wandelkaarten

Wandelgidsen

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.