Israel, van lieveling tot paria - Hans KnoopIsrael, van lieveling tot paria - Hans Knoop
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

Israel, van lieveling tot paria - Hans Knoop

€ 19.95

Journalist Hans Knoop houdt zich al bijna vijftig jaar intensief bezig met het wel en wee van de staat Israel. In het voorjaar van 1967 wordt de jonge reporter Hans Knoop, op eigen verzoek, de eerste Telegraaf-correspondent in Israel Vanuit standplaats Tel Aviv doet hij van uur tot uur verslag van de Zesdaagse Oorlog. In bijna een halve eeuw journalistiek werk heeft Knoop vrijwel alle actoren in het Israelisch-Arabische conflict in Israel persoonlijk leren kennen.

Aanvankelijk behoort Knoop tot de haviken in het Israelisch-Arabisch conflict. Zo richt hij, samen met enkele vrienden, in het begin van de jaren zeventig een Nederlandse afdeling op van de partij van de toenmalige Israelische oppositieleider Menachem Begin.
Vanaf het midden van de jaren tachtig begint echter de visie van Knoop te kantelen. Net als voormalige hardliners als b.v. Sharon, Livni en Olmert, geraakt hij tot de overtuiging dat alleen een tweestatenoplossing vrede en verzoening tussen Joden en Palestijnen kan brengen.
In zijn nieuwe boek gaat Knoop uitvoerig in op het internationale isolement waarin de staat Israel in de loop der jaren terecht is gekomen. Hoewel hij afrekent met tal van Israel-bashers staat Knoop uitgebreid stil bij het feit dat Israel zelf verre van onschuldig is in haar steeds groter wordende isolement.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789089751751

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.855 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.027384292175293
<