LAW 9-II Pieterpad wandelgids deel 2 LAW 9-II (Vorden-Sint Pietersberg) NivonLAW 9-II Pieterpad wandelgids deel 2 LAW 9-II (Vorden-Sint Pietersberg) Nivon
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

LAW 9-II Pieterpad wandelgids deel 2 LAW 9-II (Vorden-Sint Pietersberg) Nivon

€ 19.90

Het Pieterpad is een Lange-Afstand-Wandelpad van Vorden naar Sint Pietersberg - een meerdaagse wandelroute en is herkenbaar aan de wit-rode markering langs de route.
Het handzame wandelboek bevat naast een bondige en duidelijke routebeschrijving en gedetailleerde topografische kaarten waarop de wandeling is ingetekend bevat de gids veel praktische informatie over openbaar vervoer, kampeerterreinen, accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. De wandeltocht is hierdoor als meerdaagse route of in dag etappes te wandelen.

Na Vorden gaat de tocht verder in de Liemers, een houtrijk landschap met verspreide boerderijen, bolle enken en beken. Verrassend is de overgang van de heuvels in Montferland naar het dal van de Rijn, om weer omhoog te gaan naar het Rijk van Nijmegen. Dan treedt het Pieterpad in de voetsporen van de bedevaartgangers in Limburg en voert langs de Maas, en de grens van Nederland naar het heuvellandschap van Zuid-Limburg. Via Maastricht eindigt de route op de Pietersberg. Daar is een aansluiting op de GR 5 naar de Middellandse zee of de Via Mosana naar Santiago . Rome is te bereiken via de Jura of Reims.

De nieuwe routestukken zijn grotendeels onverhard. Het percentage onverharde route bedraagt 55%. Tevreden stelt voorzitter Maarten Goorhuis vast: ‘In tegenstelling tot een gewone herdruk, hebben we dit keer het héle routeverloop kritisch onder de loep genomen. Dat heeft geresulteerd in een zeer groot aantal verbeteringen in de route. Het uitgangspunt is steeds geweest om het Pieterpad zoveel mogelijk van het asfalt af te halen.’
Net als in deel 1 is op de kaarten zichtbaar gemaakt welke delen van het pad verhard en welke onverhard zijn. Er zijn 21 routewijzigingen en bijna 30% van de route is vernieuwd, totaal 70 km nieuwe route. Ook de etappe-indeling is veranderd: er zijn nu dertien in plaats van veertien etappes waardoor er meer evenwicht in de etappelengten is gekomen. 
 
 


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789491142086

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.943 - Number of Queries: 118 - Query Time: 0.030215844650269
<