* Het eiland van Pelops - literaire reisgids Peloponnesos - Hugo Koning en Hans Verheij* Het eiland van Pelops - literaire reisgids Peloponnesos - Hugo Koning en Hans Verheij
Beweeg de muis over de afbeelding of klik om te vergroten

* Het eiland van Pelops - literaire reisgids Peloponnesos - Hugo Koning en Hans Verheij

€ 24.99

Het eiland van Pelops neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen — met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden — bieden een authentieke blik op de bekende en minder bekende plaatsen van dit kleurrijke schiereiland. Hugo Koning en Hans Verheij hebben hiervoor de mooiste literaire en historische fragmenten geselecteerd en schrijven ze in Het eiland van Pelops op een aanstekelijke manier aan elkaar, voorzien van de benodigde contextuele informatie en illustraties.

Het boek biedt een verrassende ontdekkingstocht door de vele historische lagen in het palimpsest van het Griekse landschap. De route is uitgestippeld langs uiteenlopende literaire en historische teksten over de Peloponnesos, waarvan sommige speciaal voor dit boek voor het eerst vertaald zijn. Wie de sfeer optimaal wil beleven, leest het boek onder een olijfboom op locatie. Maar je kunt ook op reis vanuit de luie stoel.


In winkelwagentje:

  • Artikel: 9789462985780

Copyright © 2018 Geografische Boekhandel Pied a Terre. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.798 - Number of Queries: 122 - Query Time: 0.030421394836426
<