Wandel naar je Werk-dag

Wandel naar je Werk-dag

Donderdag 4 april 2019 gaan duizenden Nederlanders te voet naar hun werk. Tijdens de jaarlijkse Wandel naar je Werk-dag roepen werkgevers hun medewerkers op om een deel van de afstand naar hun werk te lopen. Ruim 230 organisaties, waaronder KPN, NS en Staatsbosbeheer, hebben zich aangesloten. Hiermee is het aantal deelnemers hoger dan ooit.

Elke stap telt
Iedere ochtend hetzelfde liedje: gehaast de deur uit, snel de auto in of op de fiets, verstand op nul en gaan. Met de Wandel naar je Werk-dag daagt organisator Wandelnet mensen uit om hun dagelijkse routine te doorbreken. Omdat het niet voor alle Nederlanders haalbaar is om de hele afstand naar het werk te lopen, tellen alle stappen mee. Deelnemers lopen van hun huis naar het station of parkeren eens wat verder weg dan normaal. Velen grijpen echter hun kans en leggen de gehele afstand af van voordeur naar kantoordeur.

Groeiend enthousiasme
De Wandel naar je Werk-dag viert dit jaar, op 4 april, alweer haar vierde verjaardag. Voor het vierde jaar op rij worden mensen de eerste donderdag van april opgeroepen naar hun werk te wandelen. Het initiatief ontstond door een tip van tv-presentatrice Hella van de Wijst. Zij vroeg zich af waarom er geen Nederlandse editie was van de Australische ‘Walk to Work-day’. Deze actieve dag wordt steeds breder omarmd door werkend Nederland, met dit jaar al ruim 230 deelnemende organisaties.

Energieke en gezonde medewerkers
Dat steeds meer bedrijven het initiatief omarmen, is goed te verklaren volgens Ankie van Dijk (directeur Wandelnet): “Vitaliteit is een grote uitdaging voor bedrijven, omdat steeds meer medewerkers een beroep hebben waarbij ze langdurig zitten. Wandelen draagt bij om energiek en gezond te blijven.” Het belang van meer lopen, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt dagelijks wandelen niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit.”

Meer informatie is te vinden op www.wandelnaarjewerkdag.nl

Onze leestip, in het kader van wandelen naar je werk (en iets breder, naar school): Wandelen naar de campus

"Paul Kurstjens, die ook al met een wandelgids de Nederlandse vinexwijken wist te ontsluiten liep ongegeneerd 13 universiteitsterreinen over. Hij ontdekte hoe toegankelijk de terreinen, bibliotheken, werkplaatsen en tuinen op de campus waren. Al deze voor iedereen toegankelijke plekken reeg hij aan elkaar tot 13 ontdekkingstochten op universitair niveau!"

Liefde voor reizen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en mis niets van onze activiteiten, nieuwe artikelen en aanbiedingen.